Bent u eigenaar of huurder van een woning of een bedrijfspand? Heeft u het beheer namens een Vereniging van Eigenaren (VvE)? En u heeft een (terugkerend) bouwkundig probleem? Wanneer u dit op een deskundige en klantgerichte wijze wilt hebben uitgezocht, schakel dan vandaag nog De HuizenSpecialist in.


Wat is een gebrekenonderzoek?

Vraagt u zich bijvoorbeeld af waardoor uw woning verzakt? Waardoor de muren scheuren? Of is de houten draag- of vloerconstructie aangetast door houtworm, schimmels of zwammen? Waarom ontstaat er op een bepaalde plek een lekkagespoor in het plafond? En wat zijn bijvoorbeeld die zwarte stippen op het plafond in de badkamer? Waarom zijn de ramen altijd beslagen met condens? U bent er absoluut niet zeker van of het bouwkundige probleem tot grotere (gevolg)schade kan leiden en u wilt duidelijkheid hierover. Dan kan een gebrekenonderzoek u inzicht geven en u een juiste uitkomst bieden voor het bouwkundige probleem.  

De HuizenSpecialist heeft vele jaren ervaring als bouwkundig ingenieur en is gespecialiseerd in het analyseren en oplossen van bouwtechnisch gecompliceerde problemen. Ten tijde van de afspraak krijgt u de mogelijkheid persoonlijk het probleem en eventuele zorgen toe te lichten en zal De HuizenSpecialist het probleem onderzoeken. Hierbij wordt gewerkt met de modernste technieken en meetapparatuur om zo het probleem duidelijk te krijgen. Bijvoorbeeld een warmtebeeldcamera om risicovolle vocht- en schimmelplekken te detecteren. Een spouwkijker (endoscoop) om zo visuele controles op moeilijk bereikbare plaatsen te realiseren, bijvoorbeeld een spouwmuurconstructie.

Een gedegen, eventueel destructief onderzoek resulteert in een schriftelijke, bouwkundige rapportage met een duidelijk omschreven oorzaak en een deskundig hersteladvies op maat welke u digitaal aangeleverd krijgt.


Wat kost een gebrekenonderzoek?

De HuizenSpecialist hanteert voor al haar gebrekenonderzoeken een vast bedrag. Namelijk €350,- inclusief BTW. Hierbij inbegrepen zijn de reiskosten, de gebruikte onderzoeksapparatuur, uitvoeringstijd van het onderzoek ter plaatse en het digitaal aanleveren van de bouwkundige rapportage. Voor de Waddeneilanden wordt een meerprijs gehanteerd van €100,- inclusief BTW. Komt het voor u op een werkdag niet uit, dan bestaat er bij De HuizenSpecialist een mogelijkheid voor een afspraak in het weekend, meerprijs van €100,- inclusief BTW. 


Alles zal door De HuizenSpecialist worden ingezet om uw bouwkundige probleem op te lossen!